تعداد بسیار زیادی از زنان و مردان سالانه متقاضی جراحی بینی هستند. برخی از آن ها این پروسیجر را برای بهبود کیفیت تنفس خود انجام می دهند و برخی دیگر به منظور بالا بردن زیبایی چهره خود اقدام به انجام آن می کنند. دنبال کردن نکات مراقبتی بعد از عمل در طول دوران نقاهت از جمله شستشوی بینی بعد از جراحی ، بخش بسیار مهمی از فرایند رینوپلاستی ، برای به دست آوردن بهترین و مطلوب ترین نتایج می باشد که بسیاری از افراد متقاضی عمل دماغ در رابطه با این موضوع اطلاعات کافی و درستی ندارند. بهتر است بدانید که درست انجام ندادن هر یک از نکات مراقبتی به خصوص نکاتی که در ارتباط با بینی هستند ، می تواند مشکلات متعددی را برای شما به وجود آورد. از همین رو در این مقاله از سایت دکتر ندا سخی بهترین و متبحر ترین جراح بینی کاشان قصد داریم به طور مفصل در رابطه با نحوه شستشوی بینی ، زمان انجام آن و غیره صحبت کنیم از همین رو توصیه می کنیم اگر بینی خود را عمل کرده اید یا می خواهید با نحوه تمیز کردن بینی آشنا شوید ، این مقاله را از دست ندهید.
فهرست مطالب
چرا بینی خود را بعد از رینوپلاستی تمیز کنیم؟
ممکن است زمانی که جراح بینی انتخابیتان در رابطه با نکات مراقبتی صحبت می کند در رابطه با تمیز کردن خونابه ها و مخاط بینی پس از ان سوالات متداولی در ذهن به شما وجود آید. اولین و مهم ترین سوالی که در این زمینه به وجود می آید این است که چرا شستشوی بینی از اهیمت بسیار بالایی برخوردار است. در پاسخ به این سوال باید بگویم که مراقبت از بینی در طول دوران ریکاوری می تواند اثرات مثبتی بر روی نتایج بگذارد. شستشوی بینی بعد از جراحی می تواند مزایای بسیار زیادی به دنبال داشته باشد که از میان آن ها می توان به عدم ایجاد بوی بد در بینی ، جلوگیری از بروز عفونت بعد از رینوپلاستی ، رفع گرفتگی بینی ، تجربه یک تنفس آسان و راحت ، پاکسازی خونابه ها و مخاط موجود در داخل حفره های بینی و غیره اشاره کرد.
آیا برای تمیز کردن بینی نیاز به مراجعه به پزشک داریم؟
در پاسخ به این سوال باید بگویم تا زمانی که شما از دو قانونی که در ادامه بیان می کنیم پیروی کنید و باعث به وجود آمدن اختلالات متفاوتی در روند بهبودی خود نشوید ، نیازی به کمک جراح بینی برای تمیز کردن بینی خود ندارید و می توانید به تنهای در برابر عوارض جانبی همچون عفونت بایستید و احتمال بروز آن ها را به مقدار بسیار زیادی کاهش دهید. این دو قانون شامل رعایت کردن نکات مراقبتی گفته شده توسط جراح برای تمیز کردن بینی و همچنین انجام تمامی مراحل به آرامی و با ملایمت می شود.
زمان مناسب برای شستشوی بینی بعد از جراحی
زمانی که شما محل درمان (بیمارستان یا کلینیک) را به قصد رفتن به منزل ترک می کنید ، دوره نقاهت و رعایت نکات مربوط به شستشوی بینی و رعایت بهداشت شما آغاز می شود. اما به یاد داشته باشید که در این هفته ها بینی بسیار حساس می باشد و باید از وارد کردن هرگونه ضربه یا آسیب حتی با فشار بسیار کم خودداری کنید. در طول سه هفته نخست بعد از عمل دماغ ، شما اجازه تمیز کردن بینی ، دست زدن یا وارد کردن جسم خارجی به بینی ندارید. چرا که بعد از عمل جراحی ، جراح بر روی بینی شما قطعه ای به نام اسپلینت قرار خواهد داد و آن را پانسمان می کند. ممکن است در برخی از موارد علاوه بر اسپلینت در داخل بینی تامپون قرار داده شود که در چنین موقعیت های امکان تمیز کردن دماغ وجود ندارد. پس از گذشت مدت زمان کوتاهی و برداشته شدن اسپلینت و تامپون شما می توانید با احتیاط و به آرامی بینی خود را تمیز کنید.
نحوه شستشوی بینی بعد از جراحی
پس از بیان زمان مناسب برای انجام این کار و پی بردن به اهمیت آن مطمئنا خواستار این هستید که بینی خود را شستشو دهید اما چگونه ؟ آیا برای شستن و تمیز کردن بینی نیاز به وسایل خاصی دارید؟ شستشوی بینی و تمیز کردن آن ممکن است برای برخی از افراد که تحت انجام این فرایند قرار گرفته اند ، یک چالش بسیار مهم و سخت محسوب شود. روش تمیز کردن بینی در هر هفته بر اساس تغییراتی که بر روی بینی به وجود می آید متفاوت می باشد. به عنوان مثال تمیز کردن دماغ در هفته اول پیش از برداشتن اسپلینت با نحوه تمیز کردن آن پس از برداشت گچ روی بینی متفاوت می باشد. از همین رو بهترین جراح بینی کاشان طی جلسات مشاوره ، در رابطه با نحوه تمیز کردن دماغ در طول دوره بهبودی صحبت می کند. اما گاها ممکن است در فاصله میان جلسات مشاوره تا بعد از عمل نکات مراقبت های بعد از جراحی بینی فراموش شوند که در این مواقع می توان از مقالات تهیه شده و موجود در سایت پزشک مورد نظر خود استفاده کنید. زیباجویانی که برای عمل رینوپلاستی به دکتر سخی در کاشان مراجعه کرده اند می توانند از این مقاله برای یاد آوری نکات مراقبتی گفته شده توسط دکتر سخی بهترین دکتر بینی کاشان استفاده کنند.
-
شستشوی بینی بعد از جراحی در هفته ابتدایی
همانطور که در متن فوق ذکر کردیم در طول هفته ابتدایی بعد از عمل ، تا زمانی که گچ و تامپون در بینی قرار دارد ، نباید به هیچ وجه با آب تماس داشته باشید تا کچ بینی شما خیس شود. اما در روز های سوم و چهارم خونابه ها و ترشحاتی که از بینی بیرون می آیند را می توانید با استفاده از یک دستمال نرم ، گوش پاک کن و اب گرم تمیز کنید ، انجام این پروسه از بروز عفونت جلوگیری می کند. به یاد داشته باشید که در این زمان به هیچ وجه نباید به بینی فشار وارد کنید. در نهایت نیز در روز های پایانی هفته ابتدایی ، پیش از برداشتن گچ به حمام بروید و اجازه دهید تا آب بر روی بینی شما جریان پیدا کند و گچ بینی شما را خیس کند. خیس شدن گچ باعث می شود کمی بر روی بینی شل شود و زمانی که شما برای برداشتن گچ بینی به پزشک مراجعه می کنید او راحت تر اسپلینت را از روی دماغ شما جدا کند. به طور کلی در هفته ابتدایی نیازی به تمیز کردن داخل بینی ندارید و تنها باید خونابه ها و ترشحاتی که از بینی خارج می شوند را با استفاده از دستمال تمیز کنید.
-
شستشوی بینی در هفته دوم تا سوم
در این هفته دیگر اسپلینت یا گچ روی بینی خود را برداشته اید و در داخل آن تامپون وجود ندارد و شما می توانید به راحتی لخته های خونی که درون بینی تان قرار گرفته است را پاک کنید. بهترین مایع برای شستشوی بینی بعد از جراحی ، سرم سالین 9 درصد نرمال یا کلیرید سدیم است که برای تهیه آن می توانید به داروخانه های موجود در سر تا سر کشور مراجعه نمایید یا آن را با استفاده از چندین ماده موجود در منزل تهیه کنید. در طول هفته های دوم و سوم شما می توانید از یک گوش پاک کن آغشته به این سرم برای تمیز کردن بینی خود استفاده نمایید. برای انجام این پروسه باید دقت بسیار زیادی داشته باشید تا هیچ نوع آسیبی به بینی شما وارد نشود. در طول این بازه زمانی حتما حتما باید از قطره های که پزشکتان برای شما تجویز نموده است استفاده نمایید.
شستشوی بینی تا چه مدت ادامه باید داشته باشد؟
دکتر ندا سخی بهترین و متبحر ترین دکتر عمل بینی در کاشان در این رابطه می فرماییند بهتر است تا دو ماه بعد از رینوپلاستی ، هر 6 ساعت یک باز این پروسه تکرار شود. بعد از گذشت این مدت زمان شما می توانید شستشو و تمیز کردن بینی را طبق روال قبل در پی داشته باشید. تنها نکات مراقبتی را رعایت کنید تا به مشکلی بر نخورید.
دیدگاه خود را بنویسید